„Не можам да бидам дел од светот каде жените не сакаат деца, а мажите не сакаат семејство“

Киану Ривс е познат по бројните улоги во холивудските филмови, а во последните години многумина го следат неговиот Фејсбук профил за да прочитаат некои од неговите мудри мисли. Имено, актерот одвреме навреме се најавува и го изненадува светот со своето размислување. Пред неколку години крена прашина со зборови со кои се поистоветуваа многу негови обожаватели.

„Не можам да бидам дел од свет во кој мажите ги облекуваат своите сопруги како проститутки, покажувајќи се што треба да се негува. Во кој нема поим за чест и достоинство, а на другите може да се потпре само кога ќе кажат „Ветувам“. Во кој жените не сакаат деца, а мажите не сакаат семејство. Во кои пијавките веруваат дека се успешни седат зад воланот на автомобилот на нивниот татко, а татко кој има мала моќ се обидува да ви докаже дека се никој и ништо.

Во кои луѓето лажно тврдат дека веруваат во Бог со чаша алкохол во раката и недостаток на разбирање на нивната религија. Во кој поимот љубомора се смета за срамен, а скромноста е мана. Во која луѓето забораваат на љубовта, па едноставно го бараат најдобриот партнер. Во кој луѓето ја поправаат секоја ситница на својот автомобил, не заштедувајќи ниту време ниту пари, а самите изгледаат толку лошо што само скап автомобил може да го сокрие тоа.

Во кои млади мажи ги трошат парите на своите родители во ноќни клубови, тие стануваат мајмуни, а девојките поради тоа се заљубуваат во нив. Во кои повеќе не може да се идентификуваат мажите и жените и во кои сето тоа се нарекува слободен избор, но оние кои избираат поинаков пат се нарекуваат „ретардирани““, пишува во објавата на Фејсбук профилот за кој се смета дека припаѓа naактерот, иако не е потврдено.

Од се што е напишано, најголемата сила, велат фановите, е крајот на објавата. „Го избирам својот пат, но жално е што не наоѓам слично разбирање меѓу оние меѓу кои би сакал да го најдам“, напиша актерот.