Не можел да ја плати сметката од 110 долари, а потоа му пришол непознат човек кој му напишал само 3 збора

Човекот на бензинската пумпа не можеше да ја плати сметката од 110 долари. Одеднаш му пришол непознат човек кој му напишал само три збора. Промената на банкарските сметки може да биде корисна, но исто така може да биде доста заморно да се префрлате сè од една сметка на друга. Да не зборуваме дека сите ваши средства треба да се префрлат, а информациите за плаќање се менуваат, што одзема многу време.

Откако сè ќе се среди, работите почнуваат да се враќаат во нормала. Тоа е, кога сè е уредено како што треба. Дотогаш, сето ова може да биде многу стресен процес. Тајсон Кроули штотуку ја смени својата сметка и ја префрли целата своја заработка од една на друга сметка претходната вечер. Следниот што го даде отиде да купи гориво. Кога завршил со точење, Тајсон предоцна забележал дека нема доволно пари да плати. Дома оставил нова картичка и со себе ја имал само старата. Неговата сметка била 109,91 долари и веднаш почналo да го фаќа паника.

Имаше друга картичка што беше поврзана со неговата заедничка сметка, но за жал не можеше да се сети на пинот за да може да ја користи. И така, тој остана да стои на каса без да може да си ја плати сметката за гориво/ Морал да оди на работа, неговото куче лаело од автомобилот, а откако побарал во мобилниот, сфатил дека не може да ги добие парите за да ги плати сметките. Тој само планираше да му каже на продавачот кога се случи нешто шокантно.

Еден човек се приближил до касата и го прашал Тајсон дали му требаат парите за сметката. Човекот без двоумење ја извадил картичката и наместо Тајсон платил цели 109,9 долари. Благодарен, Тајсон му се заблагодарил на човекот за неговата великодушност и го замолил да го запише бројот на неговиот мобилен телефон за да може да си ги врати парите. Човекот напиша нешто на задната страна од сметката, се сликаше со Тајсон и си замина. Кога Тајсон ја погледнал сметката, не можел да поверува.

Овој дарежлив човек не го напишал бројот на својот мобилен телефон на задната страна на сметката како што тоа го побарал Тајсон. Всушност, тој го напиша своето име, „Џон“ придружено со три мали зборови: „испрати го ова“. Токму тоа го направи Џејсон и го сподели ова дело на великодушност со пријателите на социјалните мрежи, надевајќи се дека ќе ги инспирира другите. Тој додаде и совет со фотографијата што ја објави:

„Бидете прекрасни луѓе, запомнете дека не е сè во конкуренција со другите, кои имаат поголема куќа, поскап автомобил, поголема банкарска сметка, но се во заедница. На крајот на краиштата, што се парите во споредба со човечкиот живот? Каков прекрасен крај на денот за Тајсон – и помина толку лошо.