Не сакам да бидам пак како 20 годишна девојка – Сега знам точно што ми треба и без што неможам да живеам

Мудри цитати на Моника Белучи за љубовта, убавината и годините – инспирација за сите зрели и свесни жени! Многу веруваат дека Моника Белучи е најталентираната италијанска актерка и една од најубавите жени во светот. Актерката сè уште изгледа природно, старее достоинствено, а нејзините пораки за поддршка ги мотивираат жените ширум светот да ги прифатат своите години, себеси такви какви што сте вие, а потоа ќе видат колку се навистина убави. Моника Белучи на 30 септември наполни 57 години.

Таа е над нејзината убавина. Моника Белучи може да биде се, но никогаш само убава актерка. Некои од нејзините изјави инспирираа и охрабрија многу жени, нагласувајќи дека зрелите години се најубави во животот на секоја жена, а дека физичката убавина е минлива, важно е како ја негувате најважната убавина, одвнатре. Еден од нејзините омилени предизвици за годините е:

„Никогаш повеќе не би сакала да имам дваесет години. Сега сум многу посреќна отколку тогаш, бидејќи во тие години само се запознаваме себеси, се обидуваме да разбереме кои сакаме да бидеме, страдаме од сомнеж во себе. Сега знам точно што ми треба и без што можам да живеам
Прочитајте некои од најинспиративните цитати на Моника Белучи подолу!

„Убавината за жената станува проблем само во два случаи: кога ја нема и кога нема ништо друго освен убавина. „Никогаш нема да бидам слаба. Јас сум прилично мрзлива по природа. Сакам да јадам. Јас сум само таква. И немам намера да бидам лажна“. „Се чувствувам добро и удобно со себе, но не затоа што сум убава. Затоа што тоа сум јас“.

„Што значи да се биде убава? Тоа нема никаква врска со биологијата; женственоста е одраз на вашиот живот и искуство“.„Не се плашам да остарам. Она што не прави убави однадвор е она што е внатре“. „За мене првата убавица нема врска со отсуството на брчки. Баба ми по мајка ми е убава затоа што веднаш по војната подигна пет деца и остана борец до крајот на животот.

Вистинска убавина е црвениот кармин што баба ми го носи во неделата пред да оди во црква“. „За мажите љубовта е дел од животот. За жените, љубовта е живот“.