Не се исплаќа да си фин со луѓе

Моторџија си вози кога одеднаш гледа како на еден момак од кола му паѓа новчаникот.

Моторџијата го зема и брза да го стигне за да му го даде. Сељакот во кола му покажува среден прст затоа што моторџијата му вика да застане.

Со вакви луѓе не се исплати да си фин.