Не тече само мед и млеко: 10 работи што не се добри во Канада

Често слушаме како Канада е ветената земја, колку е далечен животот и како се е убаво и убаво. Сепак, има и некој кој е незадоволен, па еден корисник на Редит го постави прашањето – што не е во ред со животот во Канада?

Одговори имаше од сите страни, но овие 10 се истакнаа.

1. „Огромни растојанија. Буквално е поевтино да се лета во Европа од многу други места во Канада“.

2. „Зимите се движат од сурови до неверојатно брутални, во зависност од тоа каде живеете. Со студот и снегот, деновите се пократки“.

3. „Лудо високи трошоци за живот. Кириите се високи, куќите се недостапни, претплатите за мобилни телефони се скапи, млечните производи се скапи, а исто така и алкохолните пијалоци, особено во кафеаните“.

4. „Мора да имате автомобил. Освен ако вашиот живот е многу ограничен во однос на патувањето и никогаш не го напуштате вашиот град освен со воз (ова е само ако живеете на исток). Во некои градови не можете да бидете сигурни ни во автобускиот превоз“.

5. „Нашите автопати и инфраструктура се многу лоши. Овде не зборувам за поправки, туку за дизајн и мислам дека имаат сличен проблем во САД“.

6. „Да се ​​живее во непосредна близина на САД значи дека американските медиуми често доминираат над канадските медиуми“. Канаѓаните често посветуваат повеќе внимание на американските избори отколку, на пример, на нивните.

7. „Изненаден сум што никој досега не спомнал колку е скапо одењето на забар“.

8. „Поседување недвижен имот. Многу луѓе не можат ни да сонуваат да престанат да плаќаат кирија и да купат стан“.

9. „Фактот дека полицијата лекува ментална здравствена криза. Мислев дека моите даночни долари се трошат на здравствена заштита“.

10. И, конечно: „Џастин Бибер доаѓа од Канада“.