Не успеала да го одвлече вниманието на сопругот од кафулето, па направила кафуле во дворот

„И така си помислив – зошто да не направам свој паб, да станам газдарица и тогаш навистина ќе можам да им кажам на луѓето – мојот сопруг е во куќа за кучиња! Џејн Тејпер, медицинска сестра од Девон, решила да го изгради Кучешкиот дом во обид да го спречи нејзиниот сопруг Пол Тејпер да се упати во локален паб. Мажот на око, нема повеќе кафулиња.

Таа сега го гледа нејзиниот сопруг како ги поминува вечерите во нивната градина наместо во паб, а во нејзината резиденција организира и неславни забави предизвикани од алкохол.

Пабот е изграден за пет месеци: Мојот сопруг Пол отсекогаш сакал да доаѓа во локалното кафуле и се чинеше дека никогаш не можам да го задржам дома. Размислував и дојдов до идеја да изградам сопствено кафуле во дворот. Кога ќе ме прашаат каде е мојот сопруг, јас им велам „во кучешката куќа“ – рекла Џејн алудирајќи на тоа дека е казнет или не е добар, што е термин кој Британците често го користат.

За да ја реализира својата визија, Џејн ги потрошила почетните 15.000 фунти за да ја исправи градината пред да плати уште 2.700 фунти за изградба на кабината. И онака моравме да ја израмниме градината, која беше скапа, над 15.000 фунти. Така ја искористив совршената можност да го работам она што отсекогаш сум сакала да го правам – истакна таа