Нивната мајка починала, а потоа суровиот потег на баба му им ги насолзи очите

Исповедта на вдовец чија мајка, очигледно, уште повеќе му го загорчила животот Самохран татко, чија сопруга починала, збеснал на мајка си откако таа им кажала на неговите деца дека „наскоро ќе добијат нова мајка“, поради што наводно децата дури и плачеле. Мажот на Редит изјави дека неговата сопруга починала пред две години и дека оттогаш со помош на родителите се грижи за нивните три деца, седумгодишниот син и четиригодишните ќерки близначки.

Имено, пред седум месеци за да заштеди на кирија и да му помогне со децата, се вселила и неговата мајка, а неодамна почнала да го тера да почне да излегува и да бара нова жена. Иако тој инсистираше дека се уште не е подготвен за тоа, таа на децата им порача дека „доаѓа нова мама“, поради што тие почнале да плачат и да велат дека не ја сакаат …

Мајка ми се пресели кај нас пред седум месеци бидејќи и стана прескапа киријата, а ми требаше и помош. Пред неколку недели таа ме праша дали некогаш повторно ќе се оженам, а јас и реков дека нема и ја замолив повеќе да не зборува за тоа. Меѓутоа, минатата недела на појадок таа ги праша децата дали би сакале да имаат нова мајка, а јас веднаш ја нападнав за да престани. Подоцна, таа ми кажа приватно дека ќерката на нејзината пријателка е сама и дека ќе биде одлична за мене; но и кажав дека не ме интересира и дека не треба да го кажува тоа пред децата – напиша тој на Редит.

Меѓутоа, кога пред некој ден се вратил од работа, девојките плачеле, а момчето ги тешело. Го прашал што се случило, а тој рекол дека баба му рекла дека наскоро доаѓа нивната нова мајка, а тие не сакаат… Вознемирен мажот и рекол на мајка си да излезе од неговата куќа и да не се врати кај неа. Но кога следниот ден се вратил од работа, таа повторно била кај него и го молела да и даде уште една шанса.

И кажав дека веќе премногу пати ја преминала границата и дека, бидејќи е сеуште слободен, да се врати во својот стан – рече, а подоцна, како што вели, брат му и сестра му ќе го нападнат поради тоа. На крајот тој ги праша корисниците на оваа социјална мрежа дали претерува.

Мајка ти воопшто не се грижи за твоите чувства и за твоите граници, па затоа е подготвена да ги истрауматизира твоите деца само за да го постигне својот план – напишал еден корисник, а повеќето се согласиле дека тој воопшто не претерал и дека го направил она што е правилно. за децата најдобро.

„Звучи како да си одличен татко! – коментирал некој друг.