Новопечениот сопруг и ги „објаснил“ на сопругата правилата кои ќе важат во бракот. Нејзиниот одговор го остави без зборови

Драга, сега сме во брак, па време е да разговараме за правилата во нашето семејство. За да не се расправаме за џабе, сакам да ставам точка „јас“: имам само три правила. Младо семејство. Мажот и приоѓа на жената и и вели: Драга, сега сме во брак, па време е да разговараме за правилата во нашето семејство. За да не се расправаме за џабе, сакам да ставам точка „јас“: имам само три правила.

Прво правило: секој четврток играм ФУДБАЛ со другарите. Дожд, снег, невреме – што и да е – не е важно, одам на фудбал. Јасно? Се разбира, – одговори жената.

Добро. Друго правило: секој петок одам во БАР со моите пријатели. Дали и тоа е во ред? Да секако.

И третото правило: лошо време, земјотрес, роденден на мама – без разлика на кој било настан – Одам да рибарам секоја сабота. Дали е и тоа јасно? Се разбира, – одговара жената.

Само тоа? Ништо повеќе не сакаш да кажеш? Можеби имаш приговор? Или можеби имаш свои правила? Не, се е во ред. Што се однесува до правилата – имам само едно. Секоја вечер во 10 часот имам се*с. Дали мојот сопруг е дома или не, апсолутно не ми е гајле – кај мене е време за тоа