Нуркачи ги истражувале длабочините на морето, а потоа се појавила медуза која ги шокирала со својата големина!

Џиновската медуза беше главна вест низ светот на 14 јули 2019 година, кога беше фотографирана на брегот на Велика Британија. Поради големината на мажот и неговиот необичен изглед, тоа беше навистина неверојатен феномен.

Медузите се многу застапени на овие простори особено во текот на летото бидејќи водата станува потопла и имаат многу повеќе храна што ги привлекува. За време на постудените месеци тие се враќаат во подлабоките води. Овие медузи се всушност древни животни кои живееле во нашите океани повеќе од 500 милиони години.

Тие се многу добри и нежни џиновски суштества, а повеќе од 90% од нивното тело е изградено од вода. Имаат осум тенки раце и околу 1000 усти со кои го фаќаат и јадат пленот.

Во приложеното видео погледнете го ова неверојатно суштество: