Оваа жена посвоила 45 сирачиња за 47 години живот (ВИДЕО)

Една скромна жена од Кина посвоила 45 сирачиња во текот на 47 години, од кои некои пораснале за да станат лекари и адвокати. Жена (71) од кинеската провинција Шанкси последните четири децении од својот живот ги посветила на посвојување и одгледување деца без родители, внимавајќи тие да имаат храна на маса и пристап до образование. Иако едвај можеше да се издржува со своите скромни приходи, Конг Женлан не можеше секој ден да оди покрај сиропиталиштето во округот Џиксиан и да гледа толку многу деца во страшна сиромаштија.

Еден ден застана и зеде сирак во раце; тогаш знаеше дека мора да направи нешто што ќе му го подобри животот. Една скромна жена почнала да посвојува напуштени деца и да ги одгледува како свои
Во текот на 47 години, таа посвоила 45 сирачиња, од кои некои пораснале за да станат лекари и адвокати, пренесува Oddity Central. Нејзиното најстаро посвоено дете денес има 45 години, додека најмалото само девет месеци.

Денес, нејзините возрасни деца финансиски ја поддржуваат, донираат дел од нивните месечни плати за да помогнат во подигањето на нивните помали браќа и сестри, но на почетокот жената мораше да биде благодарна за она што го има. И тоа не беше многу. Таа ги потрошила сите пари за да се погрижи децата да имаат млеко и просо (округло жолто зрно) за јадење, а ако не остане ништо за неа, барала остатоци во локалните канти за ѓубре. Со текот на годините, на семејството му помагале многу грижливи луѓе кои слушнале за нивната приказна.

Скромната жена неодамна за Pear Video открила дека во последните 40 години спие само два часа дневно. Таа си легнува околу полноќ, откако ќе ги подготви децата за спиење и ќе ги заврши домашните работи, а потоа станува околу 2 часот по полноќ за да се увери дека сите деца се покриени со ќебиња. Вели дека се навикнала и дека малку сон е мала цена за нејзините деца да растат здрави и среќни.

Тој смета дека образованието е најдобриот лек за сиромаштијата Конг Женлан отсекогаш верувала дека образованието е најдобриот лек за сиромаштијата, па затоа се погрижила сите нејзини посвоени деца да го стават училиштето на прво место. Сите нејзини деца одеа на училиште, а некои дури и учеа и продолжија да градат кариери како лекари и учители. „Уште од мали нозе ги охрабрував напорно да учат и да внимаваат на часовите“, вели Конг.

Им реков дека нивна должност е да учат и дека тоа е единствена шанса да направат нешто од себе.“ И покрај неговата старост и се бори со здравствени проблеми, Конг Женлан сè уште го посветува својот живот на грижата за посвоените деца. Нејзината приказна стана вирална во Кина минатиот месец, а илјадници интернет корисници ја нарекоа светица и ги пофалија нејзините несебични постапки.