Оваа жена скокна од болничкиот кревет и реши да го прекине абортусот откако размисли поубаво

Ова е приказна за жена која скокнала од масата и решила да го прекине абортусот. Таа го избрала животот наместо смртта за своето дете. Бог им дал на жените способност да раѓаат убави деца, но сепак Злобниот убедува многумина да веруваат дека ова е проклетство, а не благослов. Многу гинеколози исто така разбираат дека абортусите се против сè што прават за жените и нивните бебиња.

Сузан Скотон ја споделува својата страна од приказната каде таа и нејзиниот сопруг можеле лесно да забремени таа, но останале уништени кога нивното прво дете се родило со попреченост, а потоа живееле само 12 дена. Повторно добија уште едно дете, а потоа го загубија синот на две и пол години, на 22 декември 1986 година, само три дена пред Божиќ.

Во овој тежок период, на Сузан и беше тешко и беше лута. Меѓутоа, стотици километри подалеку, друга 18-годишна самохрана жена, Мелиса, била бремена со здраво дете и не била среќна; од страв била покрај себе и решила дека не може да го задржи детето. Така Мелиса легна на креветот, подготвена да абортира, кога докторот влезе и стави ракавици и не зборуваше со неа.

Таа рече: „Не ми кажа што ќе прави. Не ме праша како сум. Ништо не ми објасни за постапката“. Во исто време, Сузан се надеваше дека ќе посвои здраво дете. „Само се молев за здраво дете. Сузан била уништена по смртта на вториот син, а потоа сопругот ја оставил и се заколнала дека никогаш повеќе нема да забремени. Подоцна повторно се омажила и сега нејзиниот сопруг Џими и таа со години се обидуваат да посвојат дете.

Џими рече: „Имаше толку многу разочарување и процесот беше тежок. Но, јас постојано велев: „Можеме да го направиме тоа. Господ ќе ни помогне. И ние само треба да се држиме до тоа’“. Во меѓувреме во Индијана, докторот требаше да го абортира бебето на Мелиса. „Токму кога неговите раце ме допреа, слушнав глас кој вели: „Не е доцна, стани“. Знам дека тоа е Господ, 100%. И јас само реков: „Не можам да го направам тоа“. Докторот ги преврте очите, ги скина ракавиците и ја напушти собата, оставајќи ме сама“, изјавила Мелиса.

Мелиса го спасила своето бебе од спонтан абортус, но што ќе прави сега? Социјалниот работник и дал опција за посвојување и таа веднаш знаела дека тоа ќе биде добро за нејзиниот нероден син. Таа нашла агенција и добила тони писма од потенцијалните родители, но она што го добила од Сузан и Џими било толку посебно. Таа рече: „И тогаш само се заљубив во Сузан. Почна да ми ја раскажува својата приказна. Таа самата помина низ многу болки“.

Подоцна разговарала со Сузан по телефон и заклучила дека ќе биде совршена мајка за нејзиниот син. Мелиса родила син во декември 1993 година и добила избор да го држи својот син еднаш пред да се откаже од него. Знаеше дека ќе биде потешко да го пушти да си оди откако ќе го држи, но вели дека не плачел, бил мирен. Џими добил повик во Луизијана и бил толку возбуден што заборавил да и каже на Сузан дека бебето е родено.

Не случајно бебето се роди на 22 декември 1993 година, пред точно 7 години кога Сузан го загуби вториот син. Сузан и Џими беа пресреќни што добија син. И Мелиса подоцна се омажила и основала сопствено семејство, но не можела да го заборави синот што го дала на посвојување. Во меѓувреме, нејзиниот посвоен син Дејвид пораснал во љубезен дом и поминувал многу време на риболов со мама и тато. Од самиот почеток знаел дека е посвоен и се приклучил на про-животна група во средно училиште.

На 18-годишна возраст, Дејвид ја запознал Мелиса. Мелиса се сеќава: „Моето срце чука толку брзо. Сакав да стигнам таму и да го гушнам без разлика на се. Сакав само да ја почувствувам таа прегратка и таа врска. И тоа беше прекрасен момент“.

Дејвид сакаше Мелиса да знае нешто; рече: „Таа донесе храбра одлука и одлука што не беше лесна. Тоа беше причината зошто дојдовме таму да и се заблагодариме и да и потврдиме дека нејзината одлука е правилна“. Мелиса додаде: „Слухот што ме натера да се чувствувам многу послободно во мојот дух“.