Оваа мајка упати предупредување до сите родители: Опасна работа што може да се случи пред вашата врата

Asian woman grabbing door knob opening brown wooden door.

Мајката испратила предупредување до сите родители откако запознала потенцијален трговец со луѓе кога за малку ќе го изгубела својот син. Без разлика дали сте во локална продавница или трговски центар, се чини дека секогаш има предатори кои едвај чекаат да ве искористат. Луѓето најчесто мислат дека трговијата со луѓе е нешто што се случува во далечните земји од третиот свет, но всушност е реалност што може да му се случи на секого, па дури и да ни тропне на врата.

Мајка од Њујорк, Ешли Бредли, споделила страшна средба со потенцијален трговец со луѓе за да ги предупреди родителите за измамата како за малку ќе го изгубела нејзиниот син.

Таа напиша:
ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ДО СИТЕ РОДИТЕЛИ: Бев во куќата и го легнав син ми во попладневните часови кога една жена тропна на мојата врата и рече дека е од Социјалните служби во Делавер и дека е таму да го земе Јавони. Отпрвин бев многу лута и повредена и не можев да мислам, но набрзо го сфатив следново:

Таа немала никаков документ за да потврди дека е од Социјална служба. Името на мојот син беше погрешно напишано на хартијата што ја имаше во рацете. Јас не бев случај за Социјална служба и воопшто не требаше да бидам во мојата куќа. Кога ја прашав да го потврди идентитетот, таа почна да вели дека ми кажала која е.

Тогаш и реков дека ќе повикам полиција. Отидов да го земам мојот мобилен телефон, а таа во тоа време сè уште стоеше на мојот трем бидејќи не сакав да ја пуштам во куќата. Кога го зедов мобилниот телефон и отидов кај неа, ја видов како брзо оди и исчезнува зад аголот. Се јавив во полиција. Мојот син ќе биде безбеден со некого неколку дена додека не ја обезбедам мојата куќа до тој степен што тој што ќе се обиде да ми го однесе синот ќе заврши во болница!

Полицаецот рекол дека доаѓаат луѓе од различни места, дека киднапираат деца и ги продаваат. Возраста на детето не им е важна. Полицаецот на првиот повик не можеше да ми каже ништо конкретно, но подоцна, откако разговараше со други луѓе, дозна дека истото се случувало на неколку места. Во моментов чекам снимка од надзорните камери за да видам дали може да се препознае лицето на жената. Бев многу емотивна и полудев по сето тоа.

Оваа мајка ќе се погрижи нејзиното бебе да биде безбедно. За секој кој може да доживее нешто слично – заклучете ја вратата, повикајте полиција и држете ги децата покрај себе додека не пристигне полицијата“.