Оваа овца не била стрижена цели 6 години и имала преку 40 килограми волна што ја спречувало да оди! ПОГЛЕДНЕТЕ што се случи кога КОНЕЧНО ЈА ИСТРИЖАЈА!

Стрижењето овци е навистина неопходна процедура во целокупното одгледување на овие домашни животни, што го правиме со рачни ножици или електрична машина.Секоја овца еднаш годишно мора да помине низ рацете на својот стрижеч.

Сепак, подолу ќе можете да погледнете како изгледа овца чии сопственици не биле стрижени цели шест години!

Откако добија неколку извештаи за оваа сиромашна запоставена овца на границата Канбера-Нов Велс, службениците од Кралското друштво за спречување на суровост кон домашните животни отидоа да видат за што се работи.

Таму наишле на овца на која имало преку 40 килограми волна, поради што воопшто не може да се движи.Шампионот стрижач на овци, Иан Елкинс, ја презел работата во свои раце и на кутрата овца ја подстрижил многу потребната фризура, а со тоа и го спаси животот.

Погледнете како тоа изгледаше: