Оваа прекрасна мајка посвоила шест сестри за да не се разделат

Поминаа повеќе од три години откако оваа прекрасна мајка ги посвои сите шест сестри и таа верува дека нејзиниот дом сега е готов. Кога имала 25 години, Лејси Данкин не била сигурна дека ќе се омажи во иднина, но знаела дека сака да биде мајка. „Помислив малку и сфатив дека не ми треба баш брак, дека е во ред“, рекла Лејси, која сега има 32 години.

„Но, знаев дека ќе се каам цел живот ако не бидам мајка“, добила дозвола за посвојување во мај 2011 година, а само неколку месеци подоцна добила повик дека има кој да посвои. Што беше уловот? Па, Лејси требаше да ја отвори вратата од нејзиниот дом за четири мали девојчиња. „Не знам зошто навистина сакав да се согласам, но се согласив“, рече таа. „Не ни помислував да ги разделам. Беше сè или ништо“.

Само неколку часа по повикот, девојчињата се преселиле кај Лејси која тогаш живеела со нејзините родители во Калифорнија. Сестрите веднаш се поврзаа со Лејси. Но, по девет месеци, нивната мајка го вратила старателството над девојчињата Софија, Мелани, Натали и Кејли, како и новороденото бебе Лео кое било во друго семејство.

Дали би сакале да ги посвоите сите пет девојчиња? „Помина помалку од еден месец откако нивната мајка ми се јави и ме праша дали би сакала да ги посвојам сите пет девојчиња“, рече Лејси. „Бев шокиранa бидејќи тоа секако беше многу тешка одлука. Таа размислуваше за тоа со недели, но јас бев загрижен дека нејзиното семејство може да ја осуди“.

Одлуката на биолошката мајка беше само доказ дека таа ги сака своите ќерки повеќе од себе – таа требаше да го направи најдоброто за нив. Лејси никогаш не ни размислувала да ги раздели девојките. За време на долгата година на посвојување, мајката дознала дека е бремена со шесто дете кое Лејси исто така се согласила да го посвои.

„Тие ми носат толку многу радост и хаос, но без нив мојот живот би бил здодевен и празен“, рече Лејси. „Чест е да се биде нивна мајка, тие прават моето срце да се стопи“.

Поминаа нешто повеќе од три години откако Лејси ги посвои сите шест девојчиња и таа верува дека нејзиниот дом сега е завршен. Домаќинката Лејси сега живее во Фресно, Калифорнија со Софија (9), Натали и Мелани (7), Кејли (6), Лео (4) и Сесили (2).