Оваа супер-мајка родила 6 бебиња за само 9 минути! Тоа се случува во една од 4,7 милијарди бремености!

Жената по име Телма Члака никогаш повеќе нема да мора да размислува за тоа колку би било тешко да има шест деца едно по друго.

Таа неодамна родила шест деца, што е исклучително ретко. Статистички, ваква ситуација се јавува кај една од 4,7 милијарди бремености.

Она што го прави овој случај уште поспецијален е тоа што сите шест бебиња се родени за 9 минути. Пациентката изјавила дека сите 6 бебиња се родени целосно здрави, и дека немаат здравствени проблеми.

Од шесте бебиња, две се девојчиња на кои веќе им се дадени имиња, Зина и Зуриел, додека четири момчиња се уште чекаат да дознаат како ќе се вика.