Овај дедо црта интересни слики кои на прв поглед изгледаат како обични, но ако погледнете подетално ќе ве остави без здив

Некои луѓе користат четки, некои моливи, но Пол Смит се одлучи за уникатен стил на создавање уметност за кој досега никој не размислувал. Кога е инспириран, Пол седнува кај својата машина за пишување и произведува уметнички дела кои го напуштиле интернетот со неверување. Најшокантниот факт е дека Пол страда од медицинско пореметување кое би требало да го направи неспособен да создава уметност.

Пол е роден во 1921 година и набрзо му била дијагностицирана церебрална парализа. Поголемиот дел од своето детство го поминал борејќи се со болеста и ментално и физички се справувал со неа. Спортот не доаѓаше во предвид и слободното време не беше како другите деца. Но во него изгоре уметнички пламен.

Па Павле решил да најде начин да се изрази – и завршил на машина за пишување. Ја собрал својата инспирација и ја префрлил во машина за пишување. Тој методолошки го притиска секое копче, а сликата што ја гледа во главата внимателно ја создава на хартија. Тоа е уметност на која му требаше една деценија да се усоврши, а крајните резултати се неверојатни!

Пол долги години живее во старечки дом во Орегон, а ѕидовите на таа институција се исполнети со неговата неверојатна работа. Пол ја црпи својата инспирација од местата каде што бил и живеел и создава панорами. Тој, исто така, цртал животни, патриотски статуи и портрети. Како го прави тоа на машина за пишување? Пол користи 10 симболи кои ги комбинира за да создаде слики на хартија.

Понекогаш користи боја за одредени ефекти. На пример, кога ја пишувал својата верзија на Мона Лиза, тој го користел симболот на фунтата и симболот на скалата за да наслика лице. Симболот @ се користи како рачки на фиоките и вратите. Се разбира, неговата сакана машина за пишување се издвојува во оваа форма на работа.

Оние кои го познаваат велат дека уметникот е уште поголема инспирација од неговите дела, со оглед на тоа што тој го обликувал својот живот Вработените во институцијата и нејзините станари се единственото семејство кое му останало и велат дека неговиот талент е Божји благослов.

Пол е многу религиозен и знае дека неговата уметничка способност е дар од Бога. Тој дури напиша и прекрасна верзија на „Тајната вечера“. Павле вели дека неговата вера и прстите го водат низ денот. Лесно е да се види зошто толку многу луѓе се фасцинирани од неговата уметност!