Овај човек заработува милиони, без да прави нешто – Планот му бил да живее удобно, без напори и успеал, а еве и како

Ова момче заработува големи суми неработејќи – ништо Шоџи Моримото од Јапонија заработи многу пари без ниту еден ден услуга. Оригиналната идеја му помогнала да живее удобно, и да вложи минимум труд Имено, овој 37-годишник заработува големи суми без да работи – ништо! Последните две години работи како човек кој може „да јаде, пие и да дава едноставни одговори, но ништо повеќе од тоа“. Звучи како нешто што никому навистина не му треба, но во пракса има работа.

Моментално сака да вработи над 3.000 луѓе, а ако се прашувате зошто мотивите на клиентите се различни. На пример, тој влегува во гејмерските тимови кога им недостасува еден играч, прави друштво со луѓе кои поднесуваат барање за развод или ги поздравува оние кои се преселиле во нов дом.

Ги следам моите клиенти каде сакаат. Јас одговарам на нивните прашања, ги слушам, климам со главата кога е потребно. На почетокот ми беше непријатно, но со текот на времето се навикнав – изјави Моримото за „Вице“. Вели дека на почетокот своите услуги ги споделувал бесплатно, но дека полека прераснал во вносен бизнис – денес еден ангажман чини околу 80 евра.

Шоџи рече дека 36-годишна жена го вработила најмалку 10 пати и и правел друштво кога одела на состаноци или во с*кс шоп. “Без осуда ме слушаше и без проблем отиде во се*с шоп. Се чувствував како да имам поддршка додека беше со мене, а притоа не ми го наметнуваше своето мислење”, откри овој клиент.