Ова бебе било оставено во кутија на железничката станица, а денес многумина плачат кога ќе видат што прави

Ова едномесечно бебе го оставиле во кутија на железничката станица нејзините родители од Кина, а денес многумина плачат кога ќе видат што прави. Девет години откако беше посвоена, во 2012 година, Мекензи доживеа неверојатен момент, кој позитивно ја шокираше и неа, но и нејзините родители. Таа година ја испеа химната за безбол лигата.

Малата Мекензи имала само еден месец кога ја оставиле на железничката станица во картонска кутија. Денес таа е гордост на нејзините родители. Една од најголемите трауми за детето е кога ќе ги изгуби родителите, особено кога ќе сфати дека е оставено. Сепак, се случува и овие деца да успеат да изградат исполнети и среќни животи и таквите приказни можат да бидат многу трогателни и емотивни.

Бебето оставено во картонска кутија е пронајдено на време и однесено во дом за сираци Мекензи Грејс Вокер е само едно од оние бебиња, кои успеале да го надминат својот тежок почеток во животот. Откако била оставена во картонска кутија на железничка станица во Кина, навреме била пронајдена и однесена во сиропиталиште. Таму поминала една година додека во 2003 година не била посвоена од грижливо семејство од Тексас.

Нејзиното ново семејство уште од мала Мекензи сфати дека нивната ќерка има неверојатна дарба за музика. Штом ја дознала приказната, ги запамтила стиховите на памет и пеела песни од почеток до крај. Сакале да го негуваат нејзиниот талент и кога наполнила пет ја однеле на часови по пеење, па дури и вработиле менаџер. Девет години откако беше посвоена, во 2012 година, Мекензи доживеа неверојатен момент, кој позитивно ја шокираше и неа, но и нејзините родители.

Таа година ја испеа химната за Бејзбол лигата, каде што беше забележана од Марк Карман. Карман е успешен продуцент и ѝ понуди на младата Мекензи, која во тоа време имаше само 10 години, договор за издавање на нејзиниот албум.

Нејзините родители се многу горди на неа, а со толку малку години таа не ги заборавила сиропиталиштата и децата кои се во нив и активно им помага.

Нејзин омилен библиски стих е Еремија 29:11: Зашто ги знам моите мисли што ги имам со тебе, вели Господ, мисли за мир, а не за зло, за да ти дадам очекуван крај.

Погледнете го видеото и во исто време ќе видите бескрајна љубов во ова среќно семејство, каде родителите едвај ги задржуваат солзите додека зборуваат за своето дете и неговите успеси и дела.