ОВА БЕШЕ НАШЕТО ДЕТСТВО! 20 работи кои денешните деца тешко можат да ги разберат

Детството… Многу од овие работи што ќе ги најдете во текстот беа дел од нашето воспитување.

Некои од нас можеби чувале нешто во разни кутии и плакари, а сигурен сум дека скоро сите го чуваме ова во срцето.

1. За што беше ова? Да, секој што го имал ова како дете знае.

.

2. Секоја куќа го имаше ова. Свежо мелено, за се да мириса…

3. И денес велиме „вртиме му на телефон“. И тогаш навистина беше така.

.

4. И само ова… Па го преместувате моливот над ова за да „нацртате“ локомотива, момче, девојче што попрецизно и што поубаво…

5. Зборувајќи за цртање, ова беше еден од неизбежно цртање.

.

6. Претходник на видеоигри… Безумно притискање на гуменото копче за да постигнете кош…

7. Касети… Прво треба да им се објасни на денешните деца што беше тоа. А потоа кажи им дека отиде до ОВА…

.

8. Стрипот биле незаменлив дел од растењето…