Ова да не му се случи ни на најголемиот непријател – Жена со куќа го изгубила својот дом, а кога ќе видите каде живее сега ќе се натажите

Австралијка не може да најде стан за изнајмување. Таа остана со своите деца неколку недели. Сега поминуваат денови и ноќи во кола Шикера Махер од Австралија веќе неколку недели живее во автомобил со своите четири деца. Жената има проблем со издавање стан. Сите нејзини апликации беа одбиени.

Шикера Махер има проблем со издавање стан, проблемот е со недвижностите во околината. Одбиени се повеќе од 300 апликации. Парите не се проблем. Морам да ја платам киријата и депозитот – рече г-ѓа Махер. Пред жената и нејзините деца да живеат во автомобилот, тие биле со пријател. За жал, пријателите повеќе не можеле да и помогнат, па жената со децата завршила во автомобилот.

Секој ден трошам 30 долари на гориво. Мораме да користиме климатизација на автомобилот за да се загрееме навечер – изјавила жената во интервју за Дејли Мејл. Тоа не е начин на живот, возење од парк во парк. Не можеме долго да останеме на истото место – додаде таа.

Жената спие на возачкото седиште, најстарото дете е на совозачкото, а трите помали деца се зад. Децата немаат услови да учат. Тие не одат на училиште неколку недели.

„Не ја сакам оваа ситуација за никого, дури ни за мојот најголем непријател“, рече таа на крајот.