Ова е мојата свекрва, ја сликав сабајлево пред да одам на работа

„Ова е Шерон, мојата свекрва. Таа ме научи да не ги судам луѓето според нивниот изглед додека не ги запознаам добро. Кога првпат ја запознав, ми беше тешко да го разберам нејзиниот акцент. Изгледаше малку наметливо на пасивно-агресивен начин. Но знаев дека тоа е важно за љубовта на мојот живот, па неволно ја прифатив – како и сите, не можев да ја изберам свекрвата. После 5 години сè уште не ја познавав.

Мојата сопруга доби леукемија на 30 години. Кога нашиот свет се промени засекогаш, Шерон многу тивко и решително се пресели во улогата за која е родена. Таа се пресели со нејзиниот сопруг во нашата куќа и почна да се грижи за нас.Во изминатите две години, таа ги купуваше повеќето намирници, готвеше скоро секој од нашите оброци, переше алишта и чисти, се грижеше за илјадници лекови и се погрижи Микеле да ги земе во правилен ред во вистинско време.

Тоа го направила и откако пред 6 месеци и бил дијагностициран рак. Кога направила мастектомија. Кога била на хемотерапија. Таа пее кога работи. Таа си зборува кога никој не ја слуша и живее секој ден полн со понизност и тивка благодарност. Ја направив оваа слика пред да одам на работа утрово. Таа не знаеше дека ја видов.

Ова, пријатели мои, е со големина на човек во тишина. Таа чекаше овесната каша да се готви по 300-ти пат откако на Микеле му се слоши. Не секој има ваков суперхерој во својот живот. Затоа сум исполнета со благодарност секој ден“.