Ова куче живее како крал! Сопственикот мора да го носи секаде во прегратка бидејќи е мрзлив, а го посетил половина СВЕТ


Бенџи е куче кое оди секаде со својот сопственик. Очигледно е дека е вистински авантурист, но и утешител, бидејќи, изгледа, не сака да оди. Поради тоа, Ендрју или го носи или го вози, а неодамна дал отказ за да може да патува со својот миленик

Бенџи е исто така сертифицирано терапевтско куче и често може да се види во Детската болница во Лос Анџелес, каде што ги забавува младите пациенти, со што нивниот престој таму е попријатен и полесен.

Патем, расата на бернадудл е создадена со вкрстување на раси на бернадин и пудлица.

Претставниците на оваа раса важат за паметни, нежни и лојални кучиња, а нивните обожаватели тврдат дека бернадудлите го наследиле најдоброто од двете раси од кои потекнуваат.