Ова куче чека пред болницата, но кога ќе се отвори вратата се случува нешто трогателно

Аргентинската фондација за трансплантација во рамките на својата кампања за промовирање на донирање органи објави прекрасно промо видео за верното куче Хачику кое досега го погледнале речиси 12 милиони луѓе.

Го режираше Родриго Гарсија Саиз, кој очигледно беше инспириран од приказната за Хачико.

За жал, Хачико никогаш не му посака добредојде на својот сопственик, но кучето на ова видео е – во форма на органи кои по смртта на неговиот сопственик биле користени за да спасат друго лице.