ОВА НЕ ГО ОЧЕКУВАЛ: Преку оглас купил комода, па во неа нашол големо изненадување (ФОТО)

Мислев дека некој си игра со мене, но ја држев сметката на светло и видов дека е вистинска. Останав во шок, изјави Петар Гавран, кој во комодата што ја купи преку доверливи огласи најде изненадување…

Петар по пристигнувањето во станот забележал дека нешто се тркала во новокупената комода. Ја отворил фиоката и видел туѓи фото албуми, но и коверти со пари.

Сè уште се добредојдени албуми, но коверти со многу евра! Мислеше дека го шегуваат…

Петар Гавран (22) е млад човек од околината на Славонски Брод, но веќе една година работи во Германија. Купил половна комода преку интернет оглас за нов стан во мало германско гратче, а пликовите полни со евра не се шега, туку реалност со која младиот човек ја покажал својата искреност – ги вратил парите на сосема непознати луѓе.

– Кога дојдовме со другарка ми да ја земеме комодата, не забележавме ништо чудно. Човекот од кој го купивме дури ни помогна да го носиме до автомобилот бидејќи е масивен. Разговаравме цело време. Дури на скалите на мојата зграда забележав дека нешто се тркала внатре во комодата, иако мојот пријател ме уверуваше дека се работи за нешто друго. Во станот потоа ги отворив фиоките и ги видов албумите и се изненадив, вели Петар, кој се уште не верува дека сето тоа му се случило.

– Фото албумите се во ред, но коверти со десетици илјади евра! Мислев дека ме исмејуваат, како да ми продале комода, а сега ме исмејуваат со пликови со пари што изгледа ги оставиле. Едниот беше делумно искинат, па малку ја отворив и извадив банкнота, ја извадив на виделина и видов дека е вистинска затоа што има печат и, се разбира, бев шокиран, се сеќава Петар.

Му требаше малку време да размисли што ќе прави, бидејќи можеше да се сети на секакви работи, со оглед на тоа што во фиоката имаше повеќе од 25.000 евра. Тој не ги познаваше луѓето, па можеше да очекува се. Тој ги контактирал и преку пораки се обидел да ги натера да му кажат за парите. Се сетиле на албумот и го молеле да го врати бидејќи имаат вредност за семејството, но парите не ги побарале бидејќи не знаеле за тоа.