Овие две жени се запознале откако меѓусебно комуницирале преку писма цели 65 години

Полет Тибо од САД 65 години комуницира со својата пријателка Жан Хол во Шкотска, исклучиво преку писмени писма.

Нивното пријателство започнало во 5-то одделение кога добиле задача да напишат писмо и да го испратат некому.

Отпрвин зборуваа за нормалните работи за кои зборуваат учениците, но како што одминуваше времето станаа најдобри пријатели, иако меѓу нив имаше Атлантски Океан. Конечно, по 65 години комуникација без воопшто да се видат во живо, решија да се сретнат.

Како што треба да биде. Целиот настан се случил во Америка, откако Жан дошол од Шкотска. Тоа беше многу прекрасен и емотивен момент за нив, а можете да го погледнете во ова видео: