Овој бик цел живот е во синџири. Неговата реакција на ослободувањето е повеќе од трогателна (ВИДЕО)

Запознајте го бикот по име Бандит. Цел живот е врзан на мал простор…

Запознајте го бикот по име Бандит. Цел живот е врзан на мал простор.

За жал, таквите животни живеат во неживотински услови.

Светлата точка се луѓето кои сè уште се грижат за тоа.

Има здруженија кои се борат за заштита на ваквите животни и против болните услови во кои преживуваат.

Токму тие помогнаа да се спаси Бандит, дозволувајќи му да излезе од својата кутија и да биде слободен за прв пат во животот.

И кога навистина ја почувствува слободата, ефектот беше „Леле“.

Тоа кажува многу за тоа колку простор им треба на овие животни и на многу други за да скокаат наоколу и да се забавуваат.

Тој беше специјално спасен од австриската организација Гут Ајдербихл, која се грижи главно за големи животни како коњи, но и други како свињи, овци, кози, обезбедувајќи им доволно простор за живеење како што заслужуваат.

Погледнете го и споделете го видеото со вашите пријатели: