Овој брачен пар 20 години се обидувал да добие дете: Кога се откажаа од сè, Бог го стори невозможното!

Токму кога се откажавме од нашите напори за новороденче, Бог рече дека не се откажува од нас. Тој го стори невозможното! “Животот е полн со искривени редови. Kога ќе се откажеме од нашите напори и кажеме дека нема повеќе надеж, ќе се случи нешто што ќе ни ја врати силата и мотивот да продолжиме понатаму низ животот. Тоа му се случи на овој американски пар. Кога Удона и Шуск Неберт се венчаа во 1995 година, тие одлучија да го прошират своето семејство.

Нивните планови наскоро пропаѓаат кога ќе сфатат дека нема да можат да имаат деца. Удониното тело едноставно ги одбива ембрионите, и кажале лекарите. Овој пар од Луизана беше прочуен по оваа вест.

Тие беа домаќини на многу студенти за размена, дадилки, ги сакаа децата на нивните роднини и цело време се обидуваа да создадат разлика во нивните животи.

Удона почнала да има болки во стомакот, вртоглавицата и грчеви. Не ни помислувала дека можеби е бремена, повеќе си мислеше дека можеби е најлошото во животот а тоа е рак.

Таа започна да чувствува „треперење“ во стомакот во ноември 2015 година. Потоа дојде гадењето и повраќањето, кои не се осмелија да ги игнорираат. Нејзината мајка и пријателите ја убедија дека е бремена, и двајцата беа позитивни.

По само четири недели од гадењето, лекарите потврдија дека парот наскоро ќе го добие својот нов член во фамилијата.

Запознајте го Брукс Хеберт. Лекарите беа изненадени од ова ненадејно бебе, објаснувајќи дека случајот со Удон е многу редок.

Вебето имаше проблем веднаш по раѓањето и беше упатено на неонатална интензивна нега.

„Одлично се снаоѓа!“, Рече мајката која била прерадосна.

Господ имаше план за нас, долго го чекавме, но сега тој конечно се оствари, вели Удона.
„Среќни сме поради новиот член кој го благослови нашето семејство и толку копнееше по нас!

Згрешивме кога се откажавме од него, Бог рече дека не се откажува од нас. Тој го стори невозможното!