Овој коњ одпозади изгледа сосема обично, но ќе се зачуди кога ќе се заврти (ВИДЕО)

Многумина го нарекоа суштество од бајките, а доказ за тоа е бројот на прегледи и лајкови на неговите фотографии и видеа.

Фредерик Велики е можеби најубавиот коњ на светот, тврдат голем број корисници на социјалните мрежи.

На Фејсбук има повеќе од 23.000 фанови, а причина за тоа се неговата убава грива и дефинираните мускули.

Го прогласија за „коњ што еднаш се раѓа“, а многумина го споредија со суштества од бајките.

Токму затоа Фредерик секојдневно собира илјадници лајкови со своите фотографии.

Неговиот сопственик наплаќа 7.500 долари за парење поради квалитетите на животното, како што се градбата, косата, палтото и достоинственото однесување.

Ова фантастично животно живее во Америка на падините на планините Озарк каде слободно трча.

Дали ви се допаѓа оваа убавица? Оставете ни го вашиот одговор во коментар.