Овој лав беше спасен од циркусот. Кога за прв пат допре трева, неговата реакција ни ги скрши срцата

Замислете да бидете затворени во кафез цели 13 години, за да ги изведувате истите трикови на сцената речиси секој ден.

Токму таков беше случајот со овој лав…

Целиот живот го живееше затворен во кафез и немаше поим како изгледа природата.

Конечно, овој лав бил спасен од хорор циркусот и пуштен во дивината.

Како што можете да видите на видеото, иако се работи за возрасен лав, се однесувал како мало бебе.

Погледнете го ова многу трогателно видео кое никого нема да остави рамнодушен: