Овој пар се венчал, па случајно налетал на фотографија од пред 20 години – Ја дознаа вистината која воодушеви!

Двојката се запознала во 2011 година на универзитетот во Њукасл, каде што Ед студирал психологија и бизнис, а Хајди студирала економија и менаџмент, а по неколку години се венчале. Хејди и Ед Савит, брачна двојка од Дербишир, Велика Британија, пронајдоа стара фотографија и открија неверојатна вистина.

Тие се сретнале откако Ед ја прашал Хајди како да ја користи машината за сушење алишта во студентскиот дом. По четири години врска, отишле на вечера со мајките кои почнале да зборуваат за нивното детство, а мајката на Хајди спомнала како Хајди се заљубила во момчето Ед на одмор во Турција кога имала само шест години.

Неговото име ги погодило како необична случајност, но тие не обрнувале премногу внимание на тоа се додека по неколку недели нејзината мајка на таванот пронашла фотографии од нејзиниот одмор во 1997 година. Таа веднаш го препознала момчето како нејзин зет . „Кога мајка ми ни ја испрати првата фотографија останав запрепастена. Морав да легнам малку. Подоцна, семејството на Ед пронашло уште неколку фотографии. Неверојатно“, изјави Хајди за „Индепендент“.

Хајди и Ед беа неразделни во текот на целиот одмор и постојано се држеле за рака, а двајцата тврдат дека знаеле дека ќе завршат во брак штом го завршат факултетот.

„Кога дознавме за тоа, веќе бевме заедно четири години. Тоа е луда идеја дека може да се случи и никогаш не дознаваме“, вели Хајди, додавајќи дека пријателите често им кажуваат дека тоа е судбина и дека нивната приказна звучи како филмско сценарио