Овој човек заработува продавајќи ги своите чорапи, а ќе се шокирате кога ќе слушнете колку заработува!

Дека сè може да се претвори во профитабилен бизнис, доказ е приказната за еден Британец кој успева да заработи голема сума на пари продавајќи ги своите истрошени чорапи. Били Џо Греј вели дека немал поим дека има пазар за носени чорапи и долна облека се додека луѓето не почнале да стапуваат во контакт со него преку страницата OnlyFans што ја води со својата свршеница, а сега заработува преку 2.000 евра месечно.

Додава и дека поминуваат повеќе смрдливи чорапи. Греј (25) вели дека ги продава своите користени предмети за 10-30 евра по пар и дека може да продава од пет до 12 пара неделно. Тој додаде дека редовно мора да објаснува дека е хетеросексуалец, а вели дека со денови носи чорапи пред да ги стави во торба со патент и да ги испрати.

„Ги започнав OnlyFans пред нешто повеќе од една година и преку оваа платформа добивате барања за облека, било да се тоа чорапи, боксерки или маици за вежбање. Многу мажи се заинтересираа за ова бидејќи имам голема поддршка од ЛГБТК + заедницата. Тие се мојата главна публика“, вели младиот човек од Лондон.

„Тие ја поддржуваат мојата страница, а јас им правам видеа и содржини на мојот сајт, како и преку TikTok и Instagram. Имам многу Американци кои ми ја купуваат долната облека и моите излитени чорапи и ги чуваат за уживање“, вели тој. Сепак, вели и дека неговата публика е разновидна.

„Имам редовни муштерии кои постојано ќе купуваат излитени чорапи. Ќе одам во теретана и ќе ги носам еден до три дена за нив. Потоа ќе зборуваме за цената и колку би платиле. За колку ќе се продаваат чорапите зависи од случајот“, опишува тој. Социјалните мрежи се главната алатка во неговиот бизнис.

„Социјалните мрежи се толку големи и допираат широко. Едно видео стана вирално на TikTok и јас добивам илјадници прегледи, а после тоа ќе имате многу луѓе кои сакаат да ги купат вашите чорапи“, вели тој. „Ако можам да ги продадам истрошените чорапи за 10, 20 или 30 фунти, ќе ги продадам.

Колку повеќе се испотени и смрдливи, толку подобро. Ќе одам да трчам, а останатото, ставете ги во чантата со патент и ставете ги во дискретно пакување. „Во случај клиентот да живее дома со родителите, сопругот или сопругата. Целата моја продажба доаѓа преку Инстаграм. Американците сакаат да купуваат бели Nike чорапи. Открив дека почесто ме наоѓаат преку TikTok отколку луѓето во ОК“, заклучува тој.

@billyjoegrayy Reply to @mikespotty #fyp #viral ♬ original sound – Billy-joe gray