Овцата не ја стрижеле 6 години.Не можеше да оди поради волна! ПОГЛЕДНЕТЕ што се случи кога КОНЕЧНО ЈА ИСТРИЖИЈА!

Стрижењето овци е навистина неопходна процедура во целокупното одгледување на овие домашни животни, која ја изведуваме со некои рачни ножици или електрична машина.

Секоја овца мора еднаш годишно да помине низ рацете на својот стрижеч.

Сепак, подолу ќе можете да погледнете како изгледа овца чии сопственици не биле стрижени цели шест години!

Откако добиле неколку извештаи за оваа сиромашна запоставена овца на границата Канбера-Нов Велс, службениците од Кралското друштво за спречување на суровост кон домашните животни отишле да видат за што се работи.

Таму наишле на овца на која имало преку 40 килограми волна, поради што воопшто не може да се движи.Шампионот стрижач на овци, Иан Елкинс, ја презел работата во свои раце и на кутрата овца ја подстрижил многу потребната фризура, а со тоа и го спаси животот.

Погледнете како тоа изгледаше: