Одбиле да ги пуштат таткото и новороденчето во авионот, па оваа жена ги однела дома

Патувањето со дете може да биде многу тешко, особено кога се работи за авиони и новороденчиња. Рубин Свифт наиде на голема пречка. Неодамна дозна дека има новородена ќерка во Аризона и дека го добил старателството над неа. 43-годишен жител на Охајо ги спакувал куферите и отишол да си го земе бебето. Тој за прв пат ја посетил својата ќерка и ја зел во раце додека таа се уште била во болница. Таму ја запознал 78-годишната волонтерка Џој Рингфорд која била многу љубезна кон него. Таа сфатила дека Рубин е прекрасен татко иако бил турнат во необична ситуација.

Тој веќе има три возрасни деца од претходниот брак и четири посвоени деца од првиот брак на неговата сегашна сопруга Тифани. Поради некоја причина, Џој почувствува дека треба да му го даде бројот на нејзиниот мобилен телефон. Таа дури и му понуди да се прошета до аеродромот. Се испостави дека нејзината интуиција е сосема точна. Ру-Андрија не била пуштена во авионот бидејќи Рубин требало да има извод од матичната книга на родените за да чека една недела.

Рубин беше во тешка ситуација. „Немав пари, а од болницата ми рекоа дека ќе треба да чекам една недела за изводот на родените. Се плашев обезбедувањето да не ме види како спијам на аеродром со новороденче, да ми го одземе и да ме обвини за запоставување. Немав каде да одам“. Ја повикал сопругата, но и таа немала пари. Не можеше да плати ни соба во хостел.

Тогаш Џој скокна внатре. Рубин и се јавил и ѝ објаснил што се случило. Џој веднаш реши да помогне. Таа рече: „Му реков да си оди дома со мене и да чека на станицата. Светот е многу опасен, но има и добро. Уживав да разговарам со Рубин во болница и да помагам со бебето. Беше љубезен и љубезен и можам да кажам дека имаше добро срце“. Рубин беше пресреќен што Џој го спаси. „Јас сум црнец, а таа е бела. Јас сум странец кој порасна на улица, а таа е прекрасна баба која неодамна стана вдовица. Таа знаеше многу малку за мене, но ми помогна. Бојата не и беше проблем. Таа ми покажа дека сè уште има добрина во овој луд свет“.

Рубин веднаш ја повикал сопругата, која исто така била пресреќна од развојот на ситуацијата. Во исто време, Ру-Андрија се чинеше дека се поврза со Џој затоа што таа ќе се расположикога ќе го слушне нејзиниот глас. Заедно седум дена се грижеа за Ру-Андрија. Тие одеа заедно, се грижеа за бебето, па дури и го посетија гробот на починатиот сопруг на Џој. „Можев да ја видам болката на нејзиното лице од губењето на нејзиниот сопруг кога бевме на гробиштата. Тогаш ја запознав Ру-Андрија со нејзиниот нов „дедо“. Беше многу емотивно. Ја изгубив мајка ми од рак во 2007 година, па Џој стана мајка ми и за баба Ру-Андрии.

Кога дојде време да се вратат, и двајцата беа тажни. Рубин едвај чекал да ги види сопругата и децата, но бил тажен бидејќи се збогувал со Џој. Тие ветија дека ќе се слушаат и гледаат често секогаш кога е можно, бидејќи таа сепак стана баба на неговото девојче.