Одбил да ги смести своите родители во дом за стари лица: Целиот свет зборува за негобата постапка! (ВИДЕО)

Како што стареат нашите родители, сакаме да имаат достоинствен и убав живот.

Тешко е кога не сме со нашите најблиски кога тие стареат. Постојат многу домови за стари лица кои се многу убави, но и такви кои се грди и депресивни.

Но, Кенет Делфин го најде совршеното решение. Неговата идеја е да им понуди вистинска помош на старите лица, за тие да бидат блиски до своите семејства, но да не бидат лишени од слобода. Направи нешто што го нарече „Granny Pods“.

Малите колиби се опремени со сè што ви треба за удобен и безбеден живот. Најдоброто нешто за овие куќи? Нивната големина е толку голема што можат да се градат во вашиот двор. Значи, вашите најблиски секогаш можат да бидат околу и да ја имаат потребната помош.

Куќите се подвижни и може да се достават и лесно може да се постават во вашиот двор. Тие исто така имаат влез за инвалидски колички, електрична енергија, вода што се поврзани со главната куќа. Паметно, нели? А ентериерот? Види и самиот. Изгледа апсолутно убаво!

Внатре има и веб-камери за да знаете дали нејзините домашни другари се добро. Тие исто така имаат голема опремена кујна, со фрижидер, микробранова печка, машина за миење садови.

Куќите имаат и дефибрилатори, прва помош, осветлен под. Бањата е добро опремена и прилагодена за лица со попреченост, има чаша и туш.
Креветот може да се поместува и олеснува секој ден.

Дали се согласувате дека ова е многу убава куќа? Сметаме дека ова е премногу добра идеја. Споделете ја статијата ако се согласувате со нас.