Одлично се согласував со снаата додека не и го побарав ова: Направи скандал потоа! Луѓе мои, што ми се случи!

Дали е оваа жена во право? Имав феноменален однос со мојата снаа. Живеевме како една душа, без завист и кавга. Кога дознав дека е бремена, на мојата среќа и немаше крај. Кога беше бремена во седмиот месец, дознавме дека носи момче. Јас и син ми го сонувавме тој момент, а син ми рече дека детето ќе го крсти по неговиот покоен татко.

Инаку, во нашето семејство е традиција момчињата да го носат името на нивниот дедо. Штом снаа ми слушна за ова, направи скандал: „Само јас и никој друг не може да му даде име на мојот син“, беше решена. Сакав мирно да разговарам со неа, но таа беше категорична. Кога син ми застана на страната на мене, таа се закани дека ќе го остави породилиштето директно на нејзините родители.

Како што минуваа деновите, така и син ми се предомисли, за на крајот да ми каже дека тие двајца смислиле ново име за синот и дека во иднина „сами ќе си ги решаваат проблемите “! Неколку дена пред пораѓајот се обидов уште еднаш да разговарам со снаа ми на оваа тема, но таа ме прекина велејќи дека тоа не е моја грижа.

Бев шокирана. Целата душа и сила ги вложив во син ми, а сега станав некоја неважна личност во неговиот живот. Јас не разбирам… Како да продолжам? Веќе не знам како да комуницирам со снаата, па дури ни со сопственото дете