Одлучив да ја изневерам мојата сопруга: Ми беше доста од нејзиниот умор, од пиштењето на децата – сакав развод! А потоа се случи ова!

На овој човек му беше доста од секојдневните проблеми – сакаше забава, младост, мајтап Решив да ја изневерам сопругата. Нашиот брак веќе минуваше низ криза – секојдневието, децата, расправиите само се натрупуваа. Имав одлична можност: млада, свежа девојка пристигна во нашата канцеларија. Беше неоптоварена од животот, семејството, децата. Почнав да и носам цвеќе, ја однесов во кафуле.

И кажав на жена ми дека доцнам затоа што морам да работам за двајца, бидејќи на колешката И се слоши. Бев изненаден од тоа колку добро можев да смислувам изговори. И на крајот, една млада колешка си даде ветување. Се беше договорено за сабота, во нејзиниот стан… Стигнав дома среќен, со пеперутки во стомакот. Хормоните беснееја, мојот мозок се распадна. Сè што можев да помислам беше таа која ме чекаше во сабота.

Дома ме пречека мојата уморна сопруга, децата веќе спиеја. Невозможно е да се скрие нешто од жените – нè читаат како професионални детективи. Затоа, мојата Марина веднаш забележа дека сум среќен, како мачка што лиже сад со млеко. Сепак, таа не коментираше, туку едноставно ја загреа вечерата. Потоа рече дека ја болат нозете, па подоцна ќе ги измие садовите и отиде да спие.

По вечерата и бањањето влегов во спалната соба и ја видов оваа слика: Марина од тој ден спие на креветот во облека, не ставила ни пижами. Не успеала да ги извади ни очилата. Очигледно била толку уморна што едноставно немала сила за тоа. А до креветот на масата беше нашиот стар албум со фотографии.

Бидејќи не можев да заспијам од исчекувањето на утрешниот ден, го однесов албумот да го прелистам. Ги прелистувам сликите и таму ја гледам мојата сопруга од кога првпат се запознавме. Прекрасна, свежа… А моето среќно лице е до неа, среќата излева од фотографиите. И тогаш се сетив како бев заљубена во неа, како се додворував, чекав, не можев да спијам навечер! Дојде бура од чувства, дури ми изгоре во очите. Долго се вртев таа вечер, мислејќи на сопругата, семејството, децата, нашите проблеми, секојдневието. Размислував многу.

Па ја сакав таа стара Марина повторно до мене. И конечно ме осамна! На крајот на краиштата, ништо не ме спречува да се грижам за мојата сопруга како порано. Ќе ја носам во кафич, наместо девојката од работа. Ќе ја разгалам со подароци, ќе и давам комплименти… И покрај тоа што беше 5 сабајле, и се јавив на мајка ми и договорив да ги однесе децата кај неа за викенд. Потоа истрчав во цвеќарницата и и купив букет рози. Пред да се разбуди Марина, ѝ подготвив појадок.

Марина била воодушевена, но и изненадена. И се восхитував на нејзината разбушавена коса и сонливо, познато лице. Па, таа речиси танцуваше низ собата со букетот – беше толку воодушевена! Решив да раскинам со девојка ми од работа, иако ми беше тешко – неколку пати го избришав и повторно го внесував нејзиниот број во телефонот. Но, ми олесна кога се беше готово!

Следните денови и ги посветив на Марина, отидов на вечера со неа, во кино, во спа центар… Накратко, за овие два дена, мојата Марина прекрасно се трансформираше, таа повторно стана непослушната девојка во која еднаш се заљубив. Сега се трудам да и посветам повеќе внимание на неа и на моето семејство.. Нема да верувате колку љубов вратив!

…Па, момци! Од сопственото искуство, убеден сум дека жената е одраз на мажот. Ако таа е среќна, ќе бидете среќни и вие. Не ми веруваш? Пробај