ОД ДАДИЛКА И КЕЛНЕРКА ДО МИЛИОНЕРКА: Аманда има три совети за успех

Аманда Франсис е мултимилионерка, креаторка на дигитални курсеви, соработник на Форбс и духовен ментор на стотици илјади жени кои ја следат нејзината работа. Таа е исто така широко позната како „кралица на парите“.

– Порано бев шанкерka. Работев и како домаќинка, келнерка во мексикански ресторан, практикант… rаботев во книжарница, златарница, црква, градско училиште (како терапевт) и семејни совети.

– Мојата најдолга работа – бев дадилка на неколку богати семејства во богатата област Хајленд Парк во Тексас. Јас ја направив мојата прва веб-страница гледајќи видеа од YouTube. Студирав интернет маркетинг, брендирање на Интернет и креирање дигитални содржини, но бев многу одлучна во тоа што го сакав.

– Во времето кога магистрирав психологија и се откажав од докторатот, имав неколку стотици илјади долари студентски заем и воопшто немав заштеда.

Се плашев – навистина, навистина се плашев дури и сега – од неуспех. Морав да сфатам како да заработам пари и да си го подобрам животот. Поминаа пет години откако ги напуштив докторските студии и пет години и три месеци откако го започнав мојот прв дигитален курс – вели таа.

Денес, Аманда Франсис има мултимилионска компанија која обезбедува уникатни курсеви за развој на деловни активности и личен развој на стотици илјади жени, учејќи ги како да започнат сопствен бизнис преку Интернет и да им овозможат да создадат животи и работни места што ги сакаат.

– Јас сум потполно самоука кога станува збор за технологија, маркетинг, брендирање и други аспекти на мојот бизнис. Мојата компанија лани оствари приход од речиси три милиони долари и заработи еден милион долари во првиот квартал на 2019 година.

– Катапултирање на мојот живот од дадилка до мултимилионер, извршен директор кој живее во Малибу, Калифорнија, може да изгледа како подем базиран на чиста среќа и шанса. Никогаш не сум прочиталa деловна книга или курс за деловно работење. Не слушам подкасти. Јас едноставно избрав (и продолжувам да избирам) да научам како да управувам со сопственото богатство и судбина, а потоа да ги учам и другите жени да го сторат истото.

Ова се моите три најдобри и најголеми совети за започнување на визија и реализација на вашите соништа:

Секогаш имајте две визии во исто време

Мојата прва деловна цел беше да си дозволам двe примања месечно и да си ја плаќам киријата со заработката од бизнисот. Осум години подоцна, купувам мултимилионски дом во благородна населба во ЛА и исполнувам седум цифри за инвестиции. Како?

Јас одржувам две визии одеднаш. Јас секогаш знам што е краткорочна цел (т.е. следното нешто што ќе го купите или остварите во блиска иднина) и што е долгорочна цел (одлична визија во вашиот живот и целите што ги имате длабоко во себе).

Имајте повисока цел
Држејќи се до две визии одеднаш, можам да ги исполнувам своите дневни обврски, но во мојата потсвест секогаш има повисока цел. На овој начин можете да ги задоволите дневните потреби на вашиот бизнис, истовремено знаејќи дека сите чекори ја надополнуваат вашата поголема визија.

Дури и кога бев на училиште и работев три работи одеднаш, го правев она што се бараше од мене секој ден и цврсто се држев до визијата на компанијата што ќе ја започнам.

Игнорирај сè – буквално сè
Многу луѓе ќе го „посолат вашиот ум“ за тоа што треба да направите за да ги остварите вашите соништа. Игнорирајте ги оние кои велат дека не можете да постигнете нешто. Не е важно кој вели дека нешто не е мудро, реално или деловно паметно. Имате уникатен увид во бизнисот што сакате да му го покажете на светот. Мора да и верувате на вашата интуиција.

Слушајте само луѓе и работи што ви помагаат да верувате во себе и во вашата неограничена можност.