Од стари фрижидери направил засолниште за мачки скитници во текот на зимата

И покрај нивното диво однесување, бездомните животни играат голема улога во нашите животи. Покрај тоа, тие исто така имаат чувства како припитомени животни. Најдобар пример се мачките скитници кои се принудени да ловат штетници по улиците за да преживеат, но и на тој начин не штитат од разни болести кои овие штетници ги пренесуваат.

Филип Рогич е човек кој сфатил дека некој треба да се грижи и за овие мачки, па дошол до генијална идеја да им помогне. Тој сфатил дека во текот на зимата овие животни често бараат засолниште на топли места, па решил да ги направи засолниште со помош на стари рачни фрижидери.

Направил процепи низ кои мачките можеле да влезат во нив и ги наполнил со слама за да се стоплат внатре.

Овие „кутии“ се всушност одлични изолатори и им овозможуваат на овие животни да останат безбедни за време на тешките зими во Јута (САД).