Она што го кажа новопосвоеното момче на суд ги остави сите присутни без зборови

Менди и Тајлер Палмер со години се обидуваат Менди да остани бремена, но без многу успех. Тие сфатија дека не можат да имаат свои деца. Она што ја отежна ситуацијата е тоа што Менди имаше многу комплицирана форма на Кронова болест.

Многупати слушнале дека се потребни повеќе родители кои ќе сакаат да посвојат деца во нивното соседство, па решиле да се обидат да посвојат. Тие разговараа за тоа и се пријавија на курсеви за да дознаат повеќе за посвојувањето деца.

По една недела, тие добија дозвола и тогаш Хантер влезе во нивните животи. Хантер прво мораше да помине една година со нив, а тие првично беа само негови старатели. Дури тогаш би можеле да започнат со процесот на посвојување.

Тие излегоа на суд и го започнаа целиот процес, па дури ги поканија и пријателите и семејството да бидат на суд со нив. Тоа беше многу емотивен момент за сите нив, особено кога судијата го изговори новото легално презиме на Хантер.

Додека ја читаше судската одлука, Хантер погледна во Тајлер и изговори еден збор што го направи целиот момент многу поубав: „Тато!“