Она што оваа мајка го направи за својот болен син е доказ дека мајчината љубов нема граници

Овој краток филм е заснован на вистинска приказна. На неа е прикажана мајка која го променила целиот свој живот за да може да му помогне на својот болен син.

Имено, синот чекал три месеци за трансплантација на бубрег, а мајката морала да ослабе дури 20 килограми за да се доведе во прашање како донатор.

Таа го промени целиот начин на живот. Таа трчаше по 20 килограми секој ден, ја менуваше исхраната, за да може да му помогне на својот болен син три месеци подоцна…