ОПТИЧКА ИЛУЗИЈА ГО ПОДЕЛИ ИНТЕРНЕТОТ – едни гледаат КОЊ, други СИРЕНА, а други МАГАРЕ: Што гледате вие?

Ако имате профил на Твитер, нема шанси деновиве да ве заобиколи објава со цртеж на неидентификувано суштество или предмет со опис: „Ако го користите десниот дел од мозокот, ќе видите риба Ако ја користите левата страна, ќе видите сирена“.

Сепак, речиси никој не ја видел сирената, а илјадници луѓе го споделиле овој цртеж на Твитер и се прашувале што е тоа. Некои виделе магаре, некои фока, а познати личности како Дејвид Бадиел, Џонатан Рос, Пирс Морган и Џ.К. Роулинг.

Комичарот Дејвид Бадиел објави слика на Твитер и напиша: „Да, очигледно е магаре. Очигледно“. Сепак, се чини дека неговиот колега комичар Џонатан Рос не се согласил, велејќи: „Тоа е дебелА фока што му лежи во грбот. ТИ СИ МАГАРЕ“.

Ј.К. Роулинг рече дека видела магаре на цртежот, а новинарот Пирс Морган се согласил со неа. Додека некои не се согласуваа дали се работи за магаре или фока, едно нешто за кое сите се согласија е дека тоа не е сирена или риба.