Осамен млад човек нашол мачка, а нејзиното однесување го воодушевило

Осамен млад човек нашол портокалова мачка Кермит во центар за нега на животни, а неговото однесување набрзо го воодушевило. Хавиер живее во Лос Анџелес, моментално минува низ тежок живот и му треба пријател. Неговата мајка го советувала да го побара тој пријател во центар за нега на животни. И мама беше во право! Штом ја видел меката, портокалова мачка на Кермит, Хавиер знаел дека тоа е „вистинската“.

Кермит не е обична мачка бидејќи сака да се гушка и само го бара својот сопственик. Се врти гласно и непрестајно, му ја турка главата во лице и бара бакнежи. Го следи својот сопственик од соба во соба и може да „зборува“. Кермит постојано разговара со својот сопственик. Кога Хавиер ќе го праша нешто, мачката одговара со мјаукање што совршено се совпаѓа со темата на разговор. На пример, Хавиер секоја вечер го прашува Кермит дали сака да легне, а мачката секој пат јасно потврдува!

Мачката е постојано покрај него и комуницира со него
Кермит го следеше Хавиер од самиот почеток. „Почна да спие со мене штом јас заспав, а се буди кога ќе се разбудам. Секогаш е таму“, вели сопственикот. Тогаш Хавиер сфатил дека Кермит одговара на прашања. Мачката мјаука секој пат пред спиење, како да сака да каже „добра ноќ“, а наутро мјаука како да каже „добро утро“.

„Знам дека звучи чудно, но за мене е неверојатно што можам да разговарам со мачка што одговара. Чувствувам дека тој навистина ме разбира. Никогаш не сум доживеал такво нешто“, изјави Хавиер.

Неговиот живот е подобрен откако неговиот миленик влезе во неговиот живот. Мачката се покажала и како добар мотиватор за станување од кревет. „Се чувствувам како Кермит да влезе во мојот живот кога најмногу ми требаше. Секогаш можам да разговарам со него, а тој никогаш не осудува“, објасни тој.

Ова е пример за безусловната љубов што животните можат да ја пружат. Каква посебна мачка.