Остана само носталгија: Вака се живееше порано во Југославија(ВИДЕО)

Генерациите родени по 90-тите пораснаа со приказните на нивните постари за тоа како се живеело порано во Југославија. Тие приказни секогаш беа полни со топлина и носталгија.

На YouTube има видео кое постои веќе неколку години, на кое се прикажани клипови од животот во поранешна Југославија во 70-тите.

Во приказните за некои минати времиња во заедничка состојба, секогаш ќе се најдете во дискусија, без разлика дали била навистина подобра или не.

Како и да е, едно е сигурно, многу работи беа поинакви од денешните.