Отишол постар човек на сервис за мобилниот: Му рекле дека не е расипан, а тој заплакал…

Оваа приказна ќе ви ги отвори очите. Еден стар човек, отишол во мобилара за поправка на телефони и прашал што не е во ред со неговиот телефон.

Младиот дечко кој работел таму, го проверил телефонот и видел дека не е расипан. Напротив, телефонот бил како нов. Му рекол на старецот:
„Господине, ми кажавте дека телефонот ви е расипан, а се е во ред. По што го заклучивте тоа?“
Кога го слушнал тоа старецот, заплакал…

„Па зошто моите деца и внуци не ми ѕвонат?“

Имате ли вие постари родители или баба и дедо? Немојте поради обврските да дозволите да се почувствуваат заборавени!