Откако посвоиле девојче, доживеале нешто неочекувано…

Една ноќ, Нанет сонувала специфичен сон за девојка по име Емили, која седела во нејзиниот скут. Иако Емили била плод на нејзината имагинација, „Знаев дека е моја“, рече Нанет. Парот повторно имал потешкотии да забремени, но токму кога решиле да посвојат, Нанет останала бремена со нивното седмо дете.

Но, таа сè уште не можеше да престане да размислува за девојката што толку јасно ја виде во нејзиниот сон. Ја најдоа! Верн и Нанет одлетале до Националниот центар за посвојување во Украина и со часови барале фотографии од деца за посвојување. Кога наишле на црно-бела фотографија од девојка со голема машна во косата, веднаш застанале.

Верн и Нанет дознаа – ова е Емили. Ова е нивната ќерка. Добиле дозвола да ја усвојат. Тие веднаш знаеја дека тоа е таа; По враќањето дома, Гарет брзо се заљубиле во Емили, но откриле и нешто неверојатно! Тие немаа поим дека Емили има сестра која сè уште е во Украина, постара сестра по име Елизабет која повеќе и беше како мајка на Емили бидејќи нивните вистински родители ги немаше.

Кога Емили замина, Елизабет плачеше по неа секоја вечер со месеци.Шест месеци откако го дознаа ова, Верн и Нанет добија и фотографија од Елизабет. И набргу потоа, писмо од неа. Во него таа им напишала дека е благодарна што нејзината мала сестра конечно има дом, во кој ја добива потребната нега. „Никогаш не сум те сретнала, но сакам да знаеш дека те сакам“.

„Одеднаш сфативме дека не само сестрата, туку и мајката изрази благодарност што нејзиното дете е добро згрижено“, изјави Верн. Семејството Гарет и испратило писмо во кое ја прашале дали и таа би сакала да биде дел од нивното семејство, што Елизабет со ентузијазам го прифатила. И така таа и нејзината сестра се повторно заедно, во големо семејство полно со љубов и грижа за сите.