„Открив дека сопругот ме изневерува – одлучив да ја поканам неговата љубовница!“

Кога одеднаш ќе сфатите дека вашиот брак е далеку од совршен и дека сопругот ве изневерува со години, тешко е да се опоравите од тоа. „Двајцата имаме 52 години и сме во брак 25 години. Отсекогаш мислев дека нашата врска е силна и тоа често си го зборувавме едни на други додека гледавме како пропаѓаат браковите на нашите пријатели “, започнува исповедта на една жена која неодамна го доживеа најголемиот шок во својот живот.

„Паднав на земја во шок и неверување“ Тој дури детално напиша во своите дневници како ги запознал и што направил со нив. Мојот свет се распадна “, вели измамената сопруга.

И тогаш следеше уште посилен удар. „Го проверив неговиот телефон и најдов пораки од друга жена што му ја испрати пред неколку дена. Toгаш сфатив дека тој сè уште ме изневерува “.

„Не знам како, но собрав храброст и и се јавив на таа жена. Кога и се претставив, таа воопшто не сакаше да негира ништо и ми рече дека тие двајца биле во врска една година. Што е уште полошо, таа воопшто не се грижеше што сум бил надвор од умот поради тоа “, објаснува несреќната сопруга.

„ Му фрлив сè во лицето на сопругот и двајцата плачевме. Тој тврди дека овие жени не му значат ништо и дека тоа е само забава што поминува. Тој вели дека раскинал со љубовницата затоа што го гризнала совеста што ме изневери. Тој тврди дека веќе не ја гледа својата најнова љубовница. Тој се обидува да се искупи, но никогаш повеќе нема да можам да му верувам “, вели оваа дама.

„Сè уште го сакам, но навистина не знам како да го преболам ова и дали некогаш ќе успеам да го сторам тоа“, заклучи измамената сопруга.