Папагалот му ја зеде слушалката на новинарот додека беше во живо на телевизија

За време на директен пренос во Чиле, папагалот на новинарот му ја украде слушалката од увото

Би-Би-Си објави дека Николас Крум, кој работи како новинар за чилеански телевизиски канал, станал жртва на кражба при неговото покривање на грабежите во регионот.

За време на преносот во живо, Крум му покажа на камерманот папагал кој ненадејно му седна на рамо, по што му ја украде слушалката од увото.