Парите му ги дала на бездомник кој исчезнал – по неколку години тој повторно се појавил

Кога му ги дала парите, го замолила бездомникот да не ги троши на др ога. Но, еден ден Вил само исчезна. По неколку години се појави. Кога Џена Номели првпат го запозна Вил Левенс, тој бараше низ контејнер. Кога го прашала зошто е на улица, тој ја споделил својата тажна приказна со неа. „Тој рече дека неговата сопруга умрела ненадејно и дека еднаш пробал хе роин од тага – и станал зависник“, рече Џена, „Резултатот беше губење на работата и домот“.

Тогаш Џена и Вил станаа пријатели. Тие често разговараа, споделуваа приказни и совети. Џина навистина сакаше Вил да почне да напредува. Во знак на добрина, таа му подари јакна и чизми, како и 7 долари – сакаше барем малку да му помогне. Но, нејзината мала работа го промени целиот живот на Вил. Кога му ги дала парите го замолила да не ги троши на дро га. Но, еден ден Вил само исчезна.

„Со текот на годините се прашував што се случи со него“, рекла Џена. „Се прашував дали тој сè уште е жив“. Но, еден ден, по неколку години, Џина добила одговор на прашањата за Вил. Џина била на бензинската пумпа, отишла во тоалет, а кога излегла во продавница ја чекал Вил Левенс. „Тој стоеше таму со солзи во очите и ме праша дали се сеќавам на него“, рече таа. Секако дека се сетив на него. Во исто време, таа беше многу импресионирана од неговата промена.

„Вил го одржа ветувањето“, рече таа, „Тој имаше лична, работа, а подоцна и сопруга. Во исто време, благодатта премина во рацете на нашиот небесен Отец. И двајцата плачевме среде продавница пред да го замолиме продавачот да не фотографира“.

Ова е навистина прекрасен пример за моќта на добрината. Колку и да е големо добро дело, никогаш не смееме да ја потцениме неговата моќ.