Парот немаше ниту една фотографија од венчавката, по 70 години нивната внука им приреди изненадување

Средношколскиот пар Ферис и Маргарет Ромаер немаа ниту една фотографија од нивната венчавка во 1946 година. Нивната внука, Аманда Клекли, не била баш воодушевена од тоа, па испланирала романтична фотосесија за нивната 70-годишнина од брак.

Таа најмила професионален фотограф за се да оди без проблеми. Парот е фотографиран во прекрасен парк, младоженецот, 90-годишниот Ферис бил облечен во смокинг, а невестата, 89-годишната Маргарет, блескала во прекрасен фустан од лаванда со превез на главата.

Двојката се смееше, се гушкаше додека уживаа во славењето на нивниот брак. Фотографот Картер рече: „Можете да ја видите љубовта меѓу нив по начинот на кој се поврзуваат еден со друг и како се смееја и уживаа додека ги испробавме позите за сликање. Тие се прекрасен пример за тоа каков треба да биде бракот“. Парот му дал неколку совети за врските на нивниот фотограф, кој е во брак седум години. Ферис рече дека за здрав брак, важно е „да си дадете простор еден на друг и да се почитувате“ и „да признаете кога грешите, единственото нешто што Маргарет никогаш не греши“.

Од друга страна, Маргарет рече дека е многу важно да се знае како да се извини. „Ако ја прашате Маргарет, таа ќе каже дека „најважно е да кажеш дека ти е жал, но дека Ферис секогаш имал мал проблем со тоа“, рече Картер, „Кога ќе се појави проблем, тие ќе го решат. Поважно беше да се постигне компромис и да се заврши дебатата отколку да се биде во право. Два секогаш биле подобри од еден“.

Двојката откри дека нивната венчавка се одржала на 24 ноември 1946 година. Беше многу едноставно и кратко, траеше само 15 минути, по што семејството на невестата организираше мала прослава. Од тој ден тие живеат во Луизијана.

„Сè уште живеат во истата куќа што ја изградиле пред 65 години. Немаа многу пари, но споделуваа вредности и љубов кон децата, добра работна етика, верба во Бог и смисла за хумор“, изјави Картер.

Двојката има четири деца, осум внуци и осум правнуци.