Парот посвои дете, но ги чекаше уште едно изненадување

Џозеф и Шана Вајт имаа прекрасен брак. Сите им велеа дека нивните деца ќе бидат најсреќните деца на светот. Но, потоа дојде лошата вест. Колку и да се труделе, Шана не можела да забремени.

Подоцна откриле дека се неплодни, но очајно сакаат дете. Мораа да се свртат во друга насока – се одлучија за долг и тежок процес на посвојување.

По неколку години, тие беа одобрени како посвоители. Во системот на агенцијата за посвојување тогаш влезе и малиот Мило. Тој беше бебе чија мајка беше тинејџерка. Мило изгледаше сосема здраво. Беше голема среќа што можеше да биде посвоен.

Теговите веднаш се заљубија во него. Решиле да го посвојат. Во исто време решиле да бидат во контакт со неговата биолошка мајка.

Мило порасна и стана прекрасно и разиграно момче.

Но, потоа се случи уште едно чудо. Шана дозна дека е бремена. Кога Мило имаше само 6 години, се случи нешто уште поневеројатно.

The Weights изгубија контакт со мајката на Мило неколку месеци. Тие станаа загрижени. Потоа ги повикала агенцијата за посвојување. Мајката на Мило, се испостави, била недостапна бидејќи дознала дека е повторно бремена. Таа сè уште се сметаше за премлада за да има дете. Таа знаеше дека Вејтс имаат две деца, но сепак не сакаше Мајло да порасне без неговата сестра.

Агенцијата ги прашала Вејтс дали сакаат да посвојат уште едно дете. Но, одговорот не дојде веднаш. The Weights одлучија дека сакаат само две деца.

Времето исто така не беше многу поволно. Неш, нивниот биолошки син, имал само 2 години кога ја слушнале веста.

Шана веднаш рече дека не можат да го направат тоа. Но, колку повеќе зборуваа, толку беа посигурни дека единствената вистинска работа е да посвојат уште едно дете.

Но, тие сè уште не беа целосно сигурни. Тогаш Мајло ги слушна како зборуваат за новата бременост на мајка му. Тој бил пресреќен и рекол дека бебето мора да го донесат дома.

Тоа беше доволно за Вејтс. Решиле да посвојат.

Малата Они Перл е родена во февруари 2019 година. Мило беше пресреќен што доби сестра. Неш исто така беше среќен иако не разбираше целосно што се случува.

Вејтс сега имаат три деца, што значи дека нивниот дом нема да биде мирен во наредните години, но и ќе биде исполнет со повеќе љубов од кога било досега.